2024-01-13 2073 views
生日飯,特登揀咗米芝蓮,3個禮拜之前已經book咗枱,期間冇收到任何通知話要俾訂留位,直至到訂枱前四日,突然之間喺夜晚收到個訊息,我張枱已經被取消。WhatsApp話我12點個booking已經被取消,但係我個Booking其實係13:30 。Send WhatsApp詢問之下先知餐廳喺2pm send咗個email嚟叫我俾錢。 我問客服點解send咗email六個鐘之後就取消我張枱,email明明話我有廿四小時去比訂。客服顧左右而言他,但係並沒有作出解釋。 (1)餐廳搞錯我book枱嘅時間 (2) 點解六個鐘就取消我張枱。我唯有重新喺OpenRice 再訂過同一個時間。 今次我入到佢哋嘅網頁睇晒佢哋網頁入邊有咩規矩,發現book枱時間13:30, last order亦都係13:30。 咁我又問客服,兩個時間撞埋一齊我點落order? 客服居然話佢已經將我嘅訂枱時間改到13:00。而期間並沒有詢問我13:00可唔可以或者我趕唔趕到。未食,啲服務就已經係咁樣,令我感覺餐廳想點就點,其實餐廳只要同客人多啲溝通就好容易可以避免呢一種誤會。難怪見到幾個post都話啲服務態度差。