Dada choices
好好食😋成餐食完有震撼味蕾嘅感覺!
Dada choices
Level 3
2025-09-26
關注
🍽️ DONOVAN

好好食😋成餐食完有震撼味蕾嘅感覺!超真心推介!
weekend long lunch $480 絕對值得!食得出每道菜都好有心思,有善用唔同食材嘅配搭,令菜色有豐富嘅味道同口感~係週未慰勞自己嘅好選擇😌

Starter
。Japanese hamachi
油甘魚味道清新,食到散開嘅油脂香味,配上蘋果蓉爆珠,令到鮮味更明顯,而且仲有幾粒榛子,平衡下刺身嘅口味,唔會對魚嘅質感麻木咗

。62-degree slow cooked egg (+$80 for truffle)
係鴨蛋嘅料理😆好creamy好滑,蛋黃係濃稠嘅流心狀,入面有少少薯仔同埋辣肉腸粒增加口感,仲可以加配埋松露片🤤,令成件事更上一層樓,個人覺得都幾值得加!

Chef's Special
。Maine lobster agnolotti (+$198)
美國緬因州龍蝦雲吞,每份有4件,雲吞入面食到有龍蝦肉同埋其他香料,表面就有辣椒粉同埋青檸
p.s.職員介紹時話係人手新鮮製造,所以數量好有限,建議想食嘅可以預先留定~

Main
。King salmon
大大塊紐西蘭三文魚,淨係睇個樣已經知係靚嘢😍,脂肪分布好靚,食落肉質細嫩,另外配搭一啲法國藍青口、藏紅花和羅勒,令鮮味更出

。Slow cooked chicken
慢煮雞胸肉外層包咗薄薄一層豬油膏,鎖住肉汁之餘仲帶微微煙燻味🔥,肉質好驚喜地覺得嫩滑。配上迷你羅馬生菜同舞茸菇,食落層次感豐富~

Dessert
。Valrhona chocolate coulant
用法國法芙娜75%黑朱古力製成,流心質感超正!另外有自家製柑橘雪葩,甜得嚟又fresh,兩樣一齊食balance得好好~

。Pistachio & Cherry
開心果嘅堅果香同雪葩嘅清爽感好match!加埋一齊酸甜軟滑,食完都唔會有好大罪惡感😋

Champagne flight (+380) | Wine flight ($280)