2024-04-09
我哋今次嚟到屯門住宅區搵嘢食😋,嚟到輕鐵安定站🚉,一出已經有天橋入商場。商場翻新過,裝修都幾好🌟,我哋就揀咗一間高質台灣菜餐廳🇹🇼。.🐮濃純香牛骨湯麵($40)牛骨湯味道超香濃🦴,仲有蔥油調味,而且加埋和牛油嘅油脂感、香草味,超級惹味😋。手切封門柳(+$12)🐮份量合理,而且牛味好夠。滷牛筋🐄(+$12)大大嚿夠晒口感,食落滿滿軟腍嘅膠質。海鮮蝦油條(+$10)🌊外層炸香咗,又有油炸鬼嘅香味,裏面包住彈牙、有粒粒海鮮嘅蝦滑🦐。.🍑白桃珍珠烏龍茶(+$13)本身白糖烏龍茶味道清香,有果香、烏龍茶香,而且唔會太甜🎐。配埋彈牙嘅珍珠,同埋煮珍珠嘅黑糖水,配埋一齊甜度啱啱好🧋。.🍅濃番茄牛骨湯麵($38)蕃茄酸甜開胃嘅味道幾好味,同樣配埋黃牛油更加香🤩!而且兩款面嘅麵質都煙韌彈牙,又夠腍身,我哋好鍾意🍜。手切封門柳(+$12)同樣係好夠牛味🐮。台南蚵仔肉卷(+$10)🦪口感厚實又彈牙,裏面嘅餡好有蠔餅嘅蠔仔韭菜味!麻辣台灣鴨血(+$8)🦆味道夠香,而且口感好滑。.🍋鴨屎香手打檸檬茶(+$15)比起特登喺飲品舖買夠平,而且夠大杯💰。飲落去,檸檬果肉啖啖都飲到一絲絲💥,香水味嘅比例啱啱好。.🐷香蔥
🐮濃純香牛骨湯麵($40)
🍑白桃珍珠烏龍茶(+$13)
🍅濃番茄牛骨湯麵($38)
🍋鴨屎香手打檸檬茶(+$15)
🐷香蔥豬油拌豬耳($32)
除咗有蔥油嘅香,仲有好重花椒嘅香味♨️,不過又唔會好辣。配埋紅椒青椒,好夾豬耳嘅爽脆感覺🤤。