2019-11-08 258 views
作為一個綠茶嘅fans, 任何綠茶嘅產品都會好想 , 特別嗰啲唔算太甜嘅甜品 ,真係好啱我口味。每次行過呢間cha cha都會忍唔住口, 但我又想食個泡芙又想飲嗰杯雪糕沙冰, 有時自己一個就唔捨得畀成五十幾蚊買曬兩樣嘢。 不過有朋友一齊食就唔同啦, 一人食一件都好開心。最開心係佢杯綠茶雪糕, 上面個雪糕比較甜, 但都唔過份, 下面個雪底就比較淡, 但好夠凍, 兩樣加埋啱啱好唔過份。 二哥說底重雪住個雪糕等佢冇咁容易融化, 一路飲住個綠茶keep住個雪糕嘅溫度。另外個泡芙呢, 當然唔夠某間即叫即整嘅咁好食, 但係泡芙上面有少少糖粉, 入面個吉士嘅未有啱啱好, 我覺得已經好夠正呀。