2019-04-25
其實1年前食過呢間,見口痕又想食多次,位置有點遠,係長沙灣地鐵站落左要行幾分鐘。到餐廳就叫咗念念不忘嘅原條成田醬炭火燒鰻魚飯 ($128)- 個鰻魚超大塊,用部iPhone比較,差唔多iphone 2倍有多,鰻魚大過個飯,性價比好高。叫咗2份鹽燒厚切特上牛俐($68) - 燒得啱啱好,勁厚切,非常肥美,如果平啲真係會叫多幾份。火炙左口魚壽司($48)-非常肥美又薄,咬起來有豐富的魚油在口中爆開,層次豐富。三文魚腩壽司($38)-幾好味鵝肝壽司($98)- 鵝肝超厚超大塊,仲要有少少熱熱地,食入口中超重鵝肝味,見到隔離枱叫咗個鵝肝炒飯超級香,但因為2人食唔到咁多,唯有下次。火炙帆立貝蟹膏卷($88)- 叫左份卷物,中間的青瓜搶咗帶子蟹膏嘅味道, 最後我哋分開帆立貝同舊飯來食,反而更食到佢哋嘅原汁原味。明太子雞翼($48)- 好重明太子味,燒到岩岩好。流心芝士燒年糕($48)- 超好味,芝士勁流心,仲要燒到啱啱好,軟林林的, 做飯後甜品一流。最後2個人食左9樣菜,因為樣樣都好吸引,值得再來。
三文魚腩壽司($38)-幾好味
明太子雞翼($48)- 好重明太子味,燒到岩岩好。
最後2個人食左9樣菜,因為樣樣都好吸引,值得再來。