呢晚近近地去熊貓酒店食Dinner~一行到去嘩^O^見到有Waiter拎住碟肉眼扒.上邊有兩塊,側邊有d薯條.睇到價錢就$238.但係話係familiy size~之後我地就嗌左一份肉眼扒,煙肉意粉同燒春雞(半隻),仲把普通沙拉升級左做Caesar沙拉. 個沙拉上邊有幾塊芝士,不過我就唔係幾鍾意食d Cheese,因為好salty,d生菜普通,之後加左d bread粒--(中size差唔多)食完就到隻雞,d皮脆脆地,幾香口.肉質無我想像中咁好,無咁爽.食到呢到我都覺得普普通通. 好戲在後頭,之後就黎在煙肉意粉同肉眼扒.煙肉意嘛...出奇的好味~點解?因為我見到黎個陣好似好重忌廉味~食落去淡淡地之後先有d煙肉味慢慢滲出黎.之後我拎左塊牛食,佢係好有牛味,雖然有d`蘇味but就岩岩好~ 比如期的好,不過就好多(familiy size超多>__<)埋單$600=4個人.唔錯的說~大家可以去試~

2009-07-26
$200 (Dinner)