2023-10-07 498 views
🎈 建議場合:#即興食飯 👤 建議人數:1-2人(最多可容納4人檯)💸 人均消費:<$50【1個人食咗啲咩?】阿一豬扒酸辣米線⭐「好可惜 已經完全失曬準」我又細細個個陣已經好鍾意食阿一,當年佢啲豬扒鬆軟可口,調味料好惹味、好入味,對我黎講真係全港最好味嘅豬扒!個湯底充滿蘿蔔清甜嘅味道,配上開胃嘅酸菜,辣辣地好過癮。一碗麵嘅份量都好大,食到個肚好撐都係先唔洗$40埋單。咁當然依家通脹加價都好合理,但係食物嘅水準已經完全無曬。近尼一兩年食嘅阿一豬扒乾到無人有,真係好難食,連以前嘅味道都無埋,所以我決定唔再去食。到最近,我想俾多次機會阿一,睇下野食嘅水準有無皓好番啲,結果4塊豬扒入面得一塊係好似之前咁,其他都係乾噌噌、又硬。依家湯底亦唔再送蘿蔔,亦無蘿蔔味。如果有機會,我真係好想可以再食到阿一豬扒酸辣米線以前嘅味道,但係依家真係太難食啦,真係好可惜,而我應該都唔會再去食了。📍 *阿一豬扒酸辣米線筲箕灣筲箕灣東大街30號地舖 (港鐵筲箕灣站B2出口 約2分鐘路程)
🎈 建議場合:#即興食飯
👤 建議人數:1-2人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費:<$50

【1個人食咗啲咩?】

阿一豬扒酸辣米線

⭐「好可惜 已經完全失曬準」

📍 *阿一豬扒酸辣米線