2022-08-14
位於銅鑼灣繁忙地區嘅富山麵家,喺ig嘅曝光率都十分之高,今次撞正佢做緊my melody嘅主題,少女心爆棚💕舖頭嘅裝修好有日本風情,好似置身咗喺日本咁。最貼心就係將所有餐具、紙巾、牙籤等嘅用具都放晒喺用餐位置嘅上方,一伸手就可以攞到,十分方便!黑醬油拉麵黑醬油一直都係我最愛嘅拉麵湯底之一,因為我係濃味愛好者🤭呢個黑醬油驚喜嘅地方係佢唔算油,但入口依然好香,拉麵條仲要索哂啲湯嘅精華,好食!叉燒係輕輕灸燒過嘅,所以有好香嘅油脂味,連埋面頭嘅蔥粒食就剛剛恰到好處!黃金蟹膏牛奶沾麵首先要讚嘅係隻溏心蛋,好靚好夠流心🫶我會話食呢個係要同時間鬥快,要喺個牛奶湯變凍之前快啲浸啲麵去食,如果唔係就相對哋吸收唔到太多精華,熱辣辣食會係最好🫶串燒雞軟骨+肉質滿滿餃子食拉麵必配嘅小食!雞軟骨脆卜卜,用嚟送酒一流!餃子如其名,入面勁多肉汁好juicy!而且因為都幾大嚿肉,所以都好飽肚,大家覺得個麵唔夠飽就可以叫多個餃子☺️👍凍鮮泡蜂蜜綠茶好QQ嘅士多啤梨container!蜂蜜綠茶好清新,唔算好甜,食完濃味嘅拉麵飲佢解渴一流!
黑醬油拉麵
串燒雞軟骨+肉質滿滿餃子