2019-12-20
哩間名叫Odelice法國小餐廳,內𥚃裝修格調及很chill既音樂都令人好似身處第二個平衡時空一樣。上菜時亦會等你食完一碟先會再上另一碟,食一餐足足可以食足2~3個鐘頭,非常適合吹水聚舊。至於食物款式非常之多。頭盤我地叫左生牛肉他他,新鮮雞蛋放係他他牛上粘口有蛋香,牛他他酸中帶微辣,作為開胃前菜必點菜色。香煎帶子蕎麥薄餅$155,作為一道法國名菜,蕎麥薄餅包住啲小雜菌加上粒煎得剛熟帶少少燶邊既帶子,好清新感覺。香煎盲曹魚$258,主菜可配上2款配菜,我地揀左薯條&炒雜菌,條盲曹只係輕輕落咗小小鹽調味,魚皮煎到好香好脆,魚肉好滑加上成條完全冇骨,絕對必食之選。最後甜品係Strawberry tiramisu ,唔太甜唔太膩,作為最後一道菜,非常適合我地。