2022-05-10 37 views
見唔少人大讚呢度既lunch set,但平時比較少機會下晝入黎,今晚黎到發現全日都有得叫呢個menu,咁抵食當然要試試。椰菜花薯仔忌廉湯完全符合我心目中既期望,滾燙既溫度、幼滑既口感,薯仔味好濃,大大碗基本上飲完已經飽左一半。炭燒牛側腹扒 ($186)牛側腹扒雖然唔係好厚,但好重牛味,準確做到五成熟,輕鬆切得開好軟腍。  尤其鐘意幼薯氣好香脆,外脆內軟,食到薯香。法式燴牛肉蘑菇飯 ($98)驚喜發現有滿滿既牛肉牛筋,啖啖骨膠原,湯汁濃厚得黎唔會膩,係熬足成日既高湯味道。檸檬撻伴碟放滿新鮮生果好有誠意,檸檬撻酸酸甜甜,曲奇皮夠香脆。 本來略嫌餡料酸左少少,食到尾先發現配焦糖粒粒岩岩好,係我怪錯左佢。

炭燒牛側腹扒 ($186)

法式燴牛肉蘑菇飯 ($98)
Type of Meal
Dinner