2022-01-11 15 views
前兩日同左朋友去旺角見到有間新裝修的日式拉麵店,原來係新開!於是就入去試吓佢啲拉麵,一入到去有一個小玄關,俾人嘅感覺都幾乾淨又舒服。1.濃厚蝦湯拉麵 首先佢個配料好豐富,賣相都幾靚,拉麵嘅時候一定係試吓佢個湯底先,湯底非常濃郁,感覺係淆咗好耐嘅蝦湯,配料中蘿蔔絲同荀都比較開胃,櫻花蝦好香而且有少少脆,豚肉好軟滑,紫菜適合去浸住湯去食,吸左湯的精華。油麵就好煙韌,好順口,唔會有鹼水味。2.神匠蕃茄蝦湯沾麵 最特別嘅係法包配羅勒醬,麵包好香脆,羅勒醬的香草味好夾,個蕃茄蝦湯的湯底好濃厚,較潔身,麵就比較好軟滑,唔會太硬身,吸入了湯底的精華,最後慢煮叉燒的色澤粉嫩,肉質亦都幾鮮嫩香滑。唐楊雞有三隻,新鮮炸起,熱辣辣總括而言,環境食物好正!:)

1.濃厚蝦湯拉麵

2.神匠蕃茄蝦湯沾麵

唐楊雞
有三隻,新鮮炸起,熱辣辣

總括而言,環境食物好正!:)