今日因為睇9點幾既Movie,放左工都仲有大把時間,就周圍搵食見到好多個網評既民華餐聽,一於就同 Honey 試試佢哩個係叫茶餐既牌,我地都叫左一份 A + B + C + 飲品 ($41)加左價,見之前人地Post出黎唔駛 $40茶餐廳我最鍾意飲奶茶同檸茶今日就試左佢既奶茶,好香好滑,落左1.5包糖已經好足味跟住來牛油多士 + 餐肉蛋牛油多士好夠厚度,而且微暖,咬入口仲脆脆地餐肉好香 (其實我好想知道佢地係用咩牌子既餐肉,好正!)蛋夠滑,唔會煎到 "Hi"晒~我要左個蕃茄牛肉通粉第一啖食落去覺得酸味味,但之後再食就無問題牛肉份量都算足,都有4-5片牛肉又有蕃茄粒食,夠營養Honey Order 中式的晚飯,鳳爪排骨飯 ($28)鳳爪都有兩隻,唔錯,他個人覺得排骨少左D,得4粒話係D其他地方食起碼有6-7粒如果我女仔食就一定夠,再加上甜鼓油 (自己要幾多加幾多),好味道男士一個排骨飯唔夠,再要多客點心,要左燒賣 ($16)燒賣我覺得唔多得,咬了一啖,見到D肉仲紅紅地,我覺得唔夠熟囉~而且燒賣得豬肉,無咩蝦仔下次都會再去,不過就唔會叫再叫燒賣囉!!!哩間茶餐廳都算多人,座得迫迫地,如果兩
奶茶
厚多滑蛋餐肉
蕃茄牛肉通粉
鳳爪排骨飯
燒賣
男士一個排骨飯唔夠,再要多客點心,要左燒賣 ($16)燒賣我覺得唔多得,咬了一啖,見到D肉仲紅紅地,我覺得唔夠熟囉~而且燒賣得豬肉,無咩蝦仔下次都會再去,不過就唔會叫再叫燒賣囉!!!哩間茶餐廳都算多人,座得迫迫地,如果兩個人,一張4人枱一定要座埋一邊因為客仔真係不停咁來
2014-03-05
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
蕃茄牛肉通粉
鳳爪排骨飯