blackglutinousrice
blackglutinousrice
Level 4
2021-02-07
Follow
寫食評都好幾年,一直有個句講個句,都明白餐廳近年來經營非常困難,但係市道唔好都唔代表服務態度要一齊打折!今次都忍唔住要寫下。

環境👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
黎得呢間分店既唔少人都知佢個境非常靚,真係可以一覽整個維港境色,所以環境絕對係冇得頂!

食物👍🏻👍🏻
今次試左兩款人氣蛋糕,椰子同泰式奶茶。兩款甜度適中。不過奶茶味略淡,千層既蛋皮厚薄一致,同cream配合得唔錯。兩款蛋糕頂上都有三塊曲奇,可惜都有d淋,食得出唔夠新鮮。未致於一定要俾$78黎呢到食!

服務👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿
可惜既係呢到其中一位女侍應服務態度極差!

事源經理安排位都幾好,見冇哂窗邊都會安排近窗位置。

後來見到有好多窗邊位既人離坐同賣單,咁我地都問下可唔可以轉過去。

呢個時候位女侍應就話:出面好多人排緊隊。(黑面+反白眼)

我當下就諗 多人排同我調位既關係係邊?我而家坐哂兩張枱咩?

之後我冇出聲,佢就話:點?你係咪要落單?🙄 落完單之後佢就換碟換餐具,換既時候唔知唔小心定特登用個餐具整到我,我當下就望住佢,佢一句sorry都冇,仲繼續講:有d人可能係book左位架。我真係黑人問號

其實見其他後生d既侍應同經理服務態度都幾正常,唔係特登nice但佢地唔會特登黑面,真係唔知呢位侍應係咩玩法。

同埋都想講講,呢位侍應既白色恤衫好污糟,黎上菜見到佢件衫肚個個位一達達黃色污漬其實都真係唔太開胃。

老實講,服務態度都好影響客人想唔想再黎你地餐廳,真係希望餐廳可以好好同呢位星期日下午茶時段番工,又有d年紀既個位女侍應溝通下🙂🙂
Ratings