2014-09-24
Sept 20, 2014 (Sat) 2:30pm訂左位唔洗排隊, 限時2hr.環境: (幾好)' 寬敞, 整潔, 裝修幾靚' Sofa位枱腳好大, 有d頂腳' 餐廳外有一排椅俾人坐住等服務: (好壞參半)' 見我地坐係度, 會問我地叫左野食未' 有足夠侍應應付客人' 侍應無笑容' 由於有人等位, 差唔多夠鐘侍應就自動俾單我地埋. 一夠鐘就提我地要離開.所以如果想慢慢嘆茶就唔係太適合啦~食物: (好失望) 西班牙海鮮炒飯 $98都幾細份, 隻碟得手掌咁大.有2隻大蝦2隻青口, 都OK.問題係有~20-30%飯未煮熟, 咬落去粉粉地咁x_x 影響哂成碟飯. Spaghetti carbonara $68無汁好乾.唔夠“食送”. 得幾塊仔火腿 & 蘑菇. 西班牙風味薄餅 $68幾樣野食中最好.夠脆, 但都係無咩“食送”. 日式紅豆麻糬waffle配雪糕 $52個waffle質地好似M記d 雪糕筒咁 (可能因為係日式?), 真係麻麻地…球雪糕幾好味.旁邊有糖漿, 豆沙蓉, 吉士醬. 蜜桃柚子茉莉茶 $38 / 招牌水果茶 $42Set茶具好靚.茶香,真係有一粒粒果肉,飲落都有水果味.蜜桃茶
訂左位唔洗排隊, 限時2hr.
環境: (幾好)
' Sofa位枱腳好大, 有d頂腳
' 餐廳外有一排椅俾人坐住等
服務: (好壞參半)
' 見我地坐係度, 會問我地叫左野食未
' 有足夠侍應應付客人
' 侍應無笑容
所以如果想慢慢嘆茶就唔係太適合啦~
食物: (好失望)
西班牙海鮮炒飯 $98
有2隻大蝦2隻青口, 都OK.
Spaghetti carbonara $68
唔夠“食送”. 得幾塊仔火腿 & 蘑菇.
西班牙風味薄餅 $68
夠脆, 但都係無咩“食送”.
日式紅豆麻糬waffle配雪糕 $52
球雪糕幾好味.
旁邊有糖漿, 豆沙蓉, 吉士醬.
蜜桃柚子茉莉茶 $38 / 招牌水果茶 $42
茶香,真係有一粒粒果肉,飲落都有水果味.
蜜桃茶比招牌水果茶清. 招牌果隻水果味濃D.
總括:
以咁嘅價錢, 食物細份又唔好食, 唔抵.
如果下次真係再來的話, 只會叫飲品& 試個正常waffle…