2018-02-14 309 views
當諗吾到食乜好。就上openrice search 一下,通常我都揀食上海菜今日係荃灣行街就緊係睇下附近邊間上海菜好食啦。一揀就發現呢間好多正評,又新開吾耐,係8咪半商場,一於去試下!去到已經7點50分,有好多人等緊,甘我同男友就拎飛等,等左30分鐘,個門口既女仔不停都係入4人枱。我同男友仲有一pair情侶都一齊等左30分鐘,見人地4人枱遲拎飛都有得入。甘可能真係無2人枱就再等多陣。等到8點半,入剩最後一張4人枱,有個男經理行出泥先發現無入過2人枱之後就係對講機問2人枱仲要等幾耐。最後我地8點40分先入到去,我地前面情侣等左1個鐘!到底點安排入枱?明明入面全部都係2人枱,合併為4人枱,點解2人一早吾可以拆開入?我地最後都係坐拆開既枱!真係好嬲!一入座有得揀茶,自己中意邊包就拎一包,有普洱,烏龍,菊花,苿莉 ,紅茶等等。。食物種類都算多,價錢就一般啦。我地叫左以下食物小籠包:一籠4隻,有湯汁既,但不是皮薄,餡料一般而且偏細粒,普通水準叉子燒餅。洋蔥牛肉:叉子燒餅乾同硬,牛肉微暖,偏鹹,好一般!四川擔擔麵:一上枱勁水!係湯麵囉!點解會係湯麵?一啲都吾杰身!第一次食甘奇怪既四川擔擔麵,湯麵加

食物種類都算多,價錢就一般啦。

我地叫左以下食物

四川擔擔麵:一上枱勁水!係湯麵囉!點解會係湯麵?一啲都吾杰身!第一次食甘奇怪既四川擔擔麵,湯麵加花生加肉碎!

麻醬腐皮卷:係店內人氣之選!甘就要試下!上枱好靚,有乾冰裝飾。但一食勁普通!只係腐皮包住春卷餡料加麻醬。超級普通!

左宗唐:男友話未試過,甘就試下啦!一上枱,啲乾辣椒🌶️多到睇到睇吾到啲雞!一碟得6件雞真係要用甘多乾椒🤷‍♀️仲要啲雞勁鹹!完全無辣味!我吾明乾椒係裝飾?

我等一次食上海菜覺得甘差!一定吾會再下次
不過果度啲姨姨員工係幾nice既。反正無下次😔
2018-02-11
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$165 (Dinner)