鉄皇子小賣所今次要介紹一間本來喺元朗搬到去太安樓嘅一間超抵食嘅小店叫「鉄皇子小賣所」,呢個主廚經驗好豐富,有鐵板燒超過28年經驗,之前已經喺元朗食開,搬咗嚟太安樓大半年,我都未得閒搵佢,咁啱探朋友就順便買外賣同朋友一齊食,太安樓實在太多美食,呢一間鐵板燒真係唔可以錯過!1.鐵板牛肉炒飯$78(10/10)呢個牛肉炒飯炒到飯粒粒粒分明,個飯係用咗日本珍珠米,入面食到牛肉碎之外,仲有好香濃嘅蛋、蔥等等,真係非常正!2.一口牛粒$75(10/10)呢碗一口牛粒真係唔可以錯過,每一口牛粒都好有肉汁,牛粒唔韌,一共有12粒牛粒。最好睇就係最後炒炒下點火,點火果下可能要鎖住肉汁,既好味又好睇,必叫之選!3.鐵板牛肉薄燒$88(10/10)呢個牛肉薄燒用咗三大片牛肉,牛肉包住蔥同蒜頭,仲有就係佢嘅特別醬汁,最後佢會切開變成一分為二,比人食得方便d,都係必叫之選!2人總共價錢$241個人口味總評分:10/10  @teppanyakiking @take_turn_to_do_kol 地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A54A號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaire
鉄皇子小賣所

1.鐵板牛肉炒飯$78(10/10)

2.一口牛粒$75(10/10)

3.鐵板牛肉薄燒$88(10/10)

2人總共價錢$241

個人口味總評分:10/10

地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A54A號舖

#鉄皇子小賣所 #鐵板燒 #太安樓美食 #太安樓好去處 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
TakeAway