以前每次食酸菜魚 都一定要返大陸食太二🙈,估唔到咁快已經喺香港又開分店啦,今晚帶咗屋企人去到九龍塘食太二🤍-出面滿滿人流排緊隊,座位寬敞 燈光明亮,仲好細心有提供叉電線,同埋卡位坐得好舒服👍🏻 最緊要係店員嘅服務真係100分我嘅細心體貼照顧我哋需要,仲有個自助沖落神花茶同陳皮既,酸甜開胃👍🏻-我哋叫咗酸菜魚三至四份 $388好大盤 屋企人都覺得好震撼🙈 酸酸地辣辣地,佢哋嘅酸菜真係好入味好好食,而且魚片嘅份量都幾多㗎, 食過返尋味😘,愈食愈辣好過癮 😘-我哋仲叫咗蛋酥軟糍粑,外皮炸到金黃色非常酥脆 入面軟軟的 口感Q彈 唔會太甜啱啱好 好鍾意佢咁煙靭👍🏻-仲叫咗小酥肉 揸得好酥脆 而且口感一啲都唔油膩 食落感覺好輕盈 加上少少辣粉 更加惹味💯😋-幹蔥菌菇菜心啲菜好油光嫩滑 啲蔥好香 食咁多煎炸嘢一定要叫碟菜平衡返🙈感覺都冇咁罪惡🤭-好無骨氣雞爪,呢個已經完全去咗骨,食得好舒服啖啖肉,而且調味上啱啱好麻辣香口✅😍-雞翼外皮焦香 咬落去好Juicy 有啲雞汁流晒出嚟非常嫩滑 配埋嗰醬汁都幾夾🤍-最後甜品方面,我哋叫咗兩個冰粉分別係西瓜椰椰冰粉 同埋喜翻翻砂紅糖冰粉,食完麻辣當然要食冰粉中和
我哋叫咗酸菜魚三至四份 $388
幹蔥菌菇菜心
啲菜好油光嫩滑 啲蔥好香 食咁多煎炸嘢
一定要叫碟菜平衡返🙈感覺都冇咁罪惡🤭
好無骨氣雞爪,呢個已經完全去咗骨,
食得好舒服啖啖肉,而且調味上啱啱好麻辣香口✅😍
雞翼
外皮焦香 咬落去好Juicy 有啲雞汁流晒出嚟
非常嫩滑 配埋嗰醬汁都幾夾🤍
最後甜品方面,我哋叫咗兩個冰粉
分別係西瓜椰椰冰粉 同埋喜翻翻砂紅糖冰粉,食完麻辣當然要食冰粉中和返,個人好鍾意椰汁味冰粉 一啲都唔甜好好食 兩個都有啲小丸子 增加口感💯✅ 對於今晚嘅晚餐非常圓滿🤍 大滿足😘
2024-02-26
Type of Meal