2020-02-25 109 views
星期六去探住天水圍天澤村嘅朋友,佢教我坐港鐵西鐵線到天水圍站再轉坐705,706或751輕鐵,在天逸站落車過對面就係,好容易搵👏🏼地膽帶我去食好嘢,嚟到商場一樓叫千葉鳥日式料理。牛油果炸軟殼蟹野菜沙律 $79,推介至選,午市跟餐更加抵食,加多少少錢,即係$85就可以多碗迷你手打烏冬,及可選擇11種小食或者四種飲品是但一款,但怕食唔哂,所以單叫,侍應幫我地落完單之後竟然返轉頭,提我地可以轉午市套餐,令我見到該店嘅服務態度真係從客人角度出發👍🏼;成隻軟殼蟹及半個牛油果配上高級野菜,呢個價錢用上櫻桃小蘿蔔(raddish)唔係好多食肆會捨得咁做,而且啖啖新鮮👍🏼炸芝士年糕兩件 $38,薄薄嘅皮內藏軟棉棉嘅芝士+年糕,食出幸福感🥰吉列豬扒咖喱掛手打烏冬,午市套餐配紫心番薯兩件,$72咋,吉列豬扒唔係好特別,普普通通咁啦,但個咖喱汁撈埋啲鰹魚及溫泉蛋連用煙韌手打烏冬就好味道。炸物反而紫心番薯又幾好喎👍🏼