2013-07-18 576 views
見出面落大雨,所以就去海港城,行行下就覺得肚餓,num著想食西餐,見到Al molo,我好似記得呢間好似系米之連二星餐廳。所以就入去食啦。間餐廳環境好好,但系由於落雨ge關係,露天部分唔開,如果唔系我地一定會坐出面,可以欣賞維港景色。我地兩個人叫左一個pizza,SALSICCIA,158HKD。入面有pork sausage / broccoli rabe / smoked mozzarella。一上臺,我見到有好多芝士,初初我認為應該系好‘鬧’。但系食落去先知原來系甜ge。唔此pizza huX的芝士,好‘鬧’。距入面仲有菠菜葉,幫助吸收鐵質。Pork sausage其實系豬肉粒,距烤得幾好,唔會太鹹。而smoked mozzarella 其實有別於一般ge芝士。我個人覺得一般超市買ge芝士系‘鬧’多於甜,但系呢個就相反。我認為服務態度就應該改善一下,我叫waiter叫左幾次先認我,而且入面只有幾臺客。我地兩個食完都覺得好飽。隨便題一下,呢到ge waiter 全部都系外國人,唔識中文,而且menu都系英文。所以唔識英文ge人又好想食ge話就要做足準備。起埋單時每臺會收取1蚊作為捐

SALSICCIA
隨便題一下,呢到ge waiter 全部都系外國人,唔識中文,而且menu都系英文。所以唔識英文ge人又好想食ge話就要做足準備。起埋單時每臺會收取1蚊作為捐款,食下野又可以做善事。
2013-07-15
$87.5 (Tea)
SALSICCIA