2018-09-01 3796 views
因為過開去中環個客度做野, LUNCH就同個客食平時對中環食LUNCH既感覺就好似打仗咁, 邊度都咁多人,但今次客帶我去老蘭D間優點心, 好似世外高人咁, 大隱隱於市當中優點心個位置雖然方便, 但比較隱閉, 所以唔算好多識飲識食既人識得黎麻辣海蜇-$35海蜇因為有麻辣味, 所以特別令人開胃, 而且海蜇好爽口彈牙, 超正蜜糖炸燒賣-$30如果大家鐘意BBQ燒燒賣, D個係必叫的, 係同BBQ時的燒燒賣一樣味, 蜜糖令普通既魚肉燒賣更討好!芝麻黃金蝦餅-$32因為芝麻係外面, 所以好香口, 而且炸得好香脆, 蝦肉彈牙阿華田竹炭流沙包-$34阿華田做成包已經夠特別, 包入面係濃濃既阿華田味, 係濃到可以流出黎果隻, 而包的皮有阿華田粉以增加口感, 唔錯海膽燒賣-$55燒賣上面放上厚厚既海膽, 人生一大享受也, 海膽既鮮甜滲入燒賣度, 係一種好特別既味道黑松露蝦餃皇-$55蝦餃大家都食得多, 但外面放左黑松露既燒賣大家食過未呢, 黑松露既香味原來同蝦餃皇好夾的, 大家都唔會搶左大家既味道, 仲有協同效應, 鮮味提升到另一層次翠綠鮮蝦腸-$35腸粉好滑, 入面既蝦幾鮮甜, 幾彈牙, 唔會梅, 唔
因為過開去中環個客度做野, LUNCH就同個客食
平時對中環食LUNCH既感覺就好似打仗咁, 邊度都咁多人,

麻辣海蜇-$35

蜜糖炸燒賣-$30

芝麻黃金蝦餅-$32
因為芝麻係外面, 所以好香口, 而且炸得好香脆, 蝦肉彈牙

阿華田竹炭流沙包-$34

海膽燒賣-$55

黑松露蝦餃皇-$55

翠綠鮮蝦腸-$35
腸粉好滑, 入面既蝦幾鮮甜, 幾彈牙, 唔會梅, 唔錯

玫瑰伯爵茶-$38 / 薰衣草花茶-$38
花茶夠健康夠特別, 好似仲會改善失眠同減肥, 岩晒我地咁大壓力既香港人

總結黎講, 優點心既點心幾特別, 出面食唔到, 而且唔洗等位, 係返中環工既一個大福音!
2018-08-30
$176 (Dinner)