2018-01-17
放題多得香港人的捧場,十年熱情未曾減退。食得多就知道幾間不同名的舖都出自同一老闆。今晚食呢間睇價錢就知佢主打蠔/豪!食物要用wechat落單,對於上咗年紀嘅人嚟講有點困難。不過見職員都好熱心,而且店舖有提供免費wifi唔怕爆data。因為太肚餓 我哋一入去就自助拎小食。設計好似酒店buffet,七八個熱爐排排隊,仲有即叫即整嘅意粉或菜。 最鍾意有薑醋食 ,炆得好淋,仲有好精緻嘅魚生沙律,唯一係蒜泥白肉缺少醋味,所以未算入味。跟住我個芝士龍蝦就嚟啦, 蟹鉗巨型,拍得住酒樓質素 !芝士汁好食到我想撈烏冬,超濃味。 後來睇banner先知龍蝦係新張優惠,可以訂位時問下職員仲有無。Display既龍蝦應該就係我哋食嘅龍蝦,完場前已經清空。 蠔我冇食到,只見好大隻。每次食放題必食刺身,三文魚超厚切,油甘魚 好爽口。食到中途職員話有嘢食攞,原來係寶雲酥羊架出爐。因為一次只有十件左右,所以想食要動作快!食菜都幾刁鑽,可以揀菜類同埋煮嘅方法 。我同朋友揀咗xo醬西蘭花,order好廚師畀個牌我,當佢震就可以出去拎啦。燒菠蘿用香水菠蘿,除咗香之餘仲冇渣,超級甜,忍唔住食多幾件。終於食到呢支韓國芝士蛋糕雪
每次食放題必食刺身,三文魚超厚切,油甘魚 好爽口。
終於食到呢支韓國芝士蛋糕雪條,平時出去便利店買要成十幾蚊,而家可以任食。仲有其他movenpick雪糕,咖啡味極濃小朋友唔好食啦
甜品用木碟木匙展示,感覺好高級。一啖一件,opera係最好食既一款。
整體來說點菜冇漏單,order既件數同實際嚟嘅都差唔多。值得試~