2022-08-02 17 views
今日收工同班同事去左大角咀一間居酒屋去傾下計chill下,其實系奧運站C出口一出行少少路就會見到,見到之前食過間大丸拉麵,超級易搵。 餐廳座位唔算多,岩晒放工chill下。餐廳午市定食每逢星期一至四的晚市都有得食,咁就嗌左一份。當然唔少得嗌番幾款餐廳主打的串燒啦! ⦁花甲粉絲鍋(定食)$88花甲粉絲鍋好大份,好足料。用上大大粒花甲,鮮甜得黎仲要漲卜卜。湯底蒜蓉味勁濃,超惹味。 ⦁芝士年糕 $48雖然唔係拉絲芝士,但配了煉奶,味道咸甜咸甜都幾特別。 ⦁雞泡魚乾🐡 $48好香脆,另外配了一碟沙律醬,但我個人比較喜歡食魚乾的原味道。 ⦁翠玉瓜、冬菇 $12/串厚切的原因,燒完鎖晒肉汁係入面,勁juicy。 ⦁汁燒魷魚筒🦑 $48用秘制日式照燒汁去燒,本身帶有少少甜味,加上魷魚厚身爽口彈牙,口感豐富。 ⦁可樂 $22

⦁花甲粉絲鍋(定食)$88

⦁芝士年糕 $48
雖然唔係拉絲芝士,但配了煉奶,味道咸甜咸甜都幾特別。

⦁雞泡魚乾🐡 $48

⦁翠玉瓜、冬菇 $12/串
厚切的原因,燒完鎖晒肉汁係入面,勁juicy。

⦁汁燒魷魚筒🦑 $48

⦁可樂 $22

2022-08-01
$150 (Dinner)