2021-06-29
大角咀嘅食肆多數集中喺埃華街一帶,但如果行入少少,就可能會發現不一樣嘅新味道😆😆我哋今晚嚟咗中滙街同角祥街交界,一間食上海菜嘅餐廳,一嚐上海風味~油炆荀 $50味道甜中帶鹹,仲有濃郁嘅八角同少少花椒味,係一碟唔錯嘅開胃小菜🤤紅油抄手 $65紅油抄手我哋食過唔少,但呢間嘅就有啲與別不同。最主要個分別係個抄手皮,薄得嚟又煙煙韌韌😍入面嘅韮菜豬肉餡充滿肉汁,再加埋麻香嘅辣油,令到味道更有層次🌶🌶乾煸四季豆 $88呢道餸真係好好食~四季豆炒十分入味而且充滿鑊氣🔥🔥清脆嘅口感,配上焦香濃豆瓣醬味嘅肉碎,令人食慾大開,即刻想食多碗飯啊🍚排骨擔擔麵 $65個湯底夠’杰‘夠濃郁🍜麵質亦都夠彈牙,就算食到最尾都唔會話淋哂👍🏻排骨炸到香酥惹味,趁熱食就最香口!呢間餐廳雖然叫上海老家,但佢除咗有上海菜之外,仲有川菜、杭州菜😱如果想試下新味道,都係個好選擇~
油炆荀 $50
紅油抄手 $65