小妹一向係喜茶fans, 路過K11新店, 竟然唔需要排隊就買到裝潢同內地既接近~落單既時候,店員係會講普通話先😂旁邊會有d case買等陣一陣好快有,但係見佢地整既時候,就覺得啲店員唔係好熟手,見佢地斟完又倒啲奶蓋同平時飲開既唔同,顏色比較偏白。 到飲既時候,發現原來真係唔同味 奶蓋同飲開既唔同,飲落好似有額外一陣味。似椰奶,但係唔係就唔知啦⋯⋯再攪拌下,平時啲奶蓋係好容易拌融於飲料中,今次就攪極都係好似上圖咁永遠係上面總括黎講,就算嗌左少甜,香港分店既依然會甜少少,可能係香港水果甜啲?成杯野除左奶蓋之外,基本上都無分別~但係喜茶就係出名芝士奶蓋嘛飲過沙田喜茶、尖沙咀喜茶、深圳喜茶、廣州喜茶、北京喜茶之後, 只可以講... 都係返內地買啦!

裝潢同內地既接近~
落單既時候,店員係會講普通話先😂

旁邊會有d case買

啲奶蓋同平時飲開既唔同,顏色比較偏白。

到飲既時候,發現原來真係唔同味

永遠係上面

~但係喜茶就係出名芝士奶蓋嘛