今晚特登入到馬灣食晚餐,好難得會來馬灣,因為始終唔太多野行,但今日陽光普照,天氣怡人,就入左來馬灣行下,對上一次來已經好多年前🙈我一早就打去卜位,事關特登入來,無位食飯就好麻煩。接線既小姐禮貌好好,好快就幫我留左位。直到夜晚到場拎位,已經好多人,不過入面出面都有位,我地都係決定坐出面,雖然有啲熱,但大橋下既景色實在太吸引,一定要響到扮下鬼佬食outdoor😂德國野就梗係叫豬手,一個德國牛肉湯同蘋果汁,諗住唔夠再叫,最後係飽到食唔晒🙈因為豬手同腸勁大碟!好多款德國腸,每款都好味,豬手好貼心地切埋上碟,唔洗好似某大型德國餐廳咁切到手軟,但味道都拍得住大型餐廳,值得推介!牛肉湯有啲似羅宋湯,但多料食過羅宋湯,都幾飽肚。蘋果汁係普通野,如果飲得啤酒既我會推介啤酒,我見隔離係咁添杯🌝成餐飯都幾有情調,美中不足係室外既枱有點殘舊,坐既位置又係行人必經之路,會有點兒嘈吵。不過馬灣選擇不多,呢間個景色相信係除左酒店餐廳之外都算最好既頭幾間,都會推介😊

2019-09-08
  • 德國豬手