2021-04-09 1053 views
由上環總店搬到日出康城新商場嘅新勤記,帶着米之蓮推介嘅光環黎到將軍澳區,今次叫左外賣,滷水鵝片併鵝腎、鵝肝同鵝腸,承惠$468,老實講,一開始見呢個價錢,真係覺得有啲貴,但舖頭堅持用獅頭鵝,聽講來貨價都唔平,所以即管試一試。(發生咗一個小插曲,就係我喺落單嘅時候用app揀錯咗鵝脾,但其實我係想要鵝片,價錢是一樣的,我打返電話去舖頭,職員都好有禮貌咁幫我改返)成盒野有大概一張A4紙咁大盒,講真,比我想像中多!鵝片size切得適中,唔會太韌,仲有好香嘅鵝味,底下仲有另外一層,竟然係鵝脾,真係喜出望外,而鵝脾比起鵝片更加嫩滑,好味!另外,鵝腿滷得好入味,而且份量好多,正!腎同肝都好味,唔會太硬,但確實鵝腸比較出色整體:大推!康城有咁出色嘅滷水店真係幸福!未試過嘅一定要去試吓!真心好味!

成盒野有大概一張A4紙咁大盒,講真,比我想像中多!

另外,鵝腿滷得好入味,而且份量好多,正!

腎同肝都好味,唔會太硬,但確實鵝腸比較出色

2021-04-08
Dining Offer