2021-05-29
今晚同屋企人出咗去灣仔食飯去咗皇后大道東既ninetys好耐以前曾經食過 記憶中味道同環境都好正今次決定帶屋企人去食去到差唔多8點差唔多坐滿晒Staff好熱情咁同我哋介紹menu有好幾款推介我哋要左幾個sharing同main courseShare食 可以試多啲先要左hamachi $148顏色好靚油甘魚其中一面輕輕煎過另一面就保持佢既新鮮食落去一次過有齊煎香 同埋魚生既鮮味非常滿足下面仲有羽衣金蘭 作為前菜非常不錯再叫左grilled chicken thighs $108雞腿肉非常鮮嫩 好滑用pineapple honey煎 食落去好香Sauce係紫薯蓉 配埋一齊食非常驚喜佢係夏威夷style 感覺熱情之餘又帶清新Chips with crab dip $98新鮮炸起既薯條 好香脆好正我每次見到menu有得揀薯條 都必定會點但呢度既薯條 配上crab dip醬入面有blue crab meat, crab fat同 Greek yogurt食起嚟冇咁heavy 食到停唔到口食完sharing 再叫左mainsalmon pasta $188意粉出乎意料地好食意粉較平時食開既粗 食
去咗皇后大道東既ninetys
意粉較平時食開既粗 食落好有口感
即使mix左sauce都感覺好爽口 唔會黏膩
三文魚輕輕煎過 加上檸檬汁
香口得嚟好fresh
最後要左杯flat white fruity blend $42
呢度既fruity blend喺coffee review攞咗95分
當然要試下
本身打算要almond milk
但staff提醒almond milk 可能會蓋過左咖啡豆既香味
建議用返skimmed milk 非常有heart 亦好貼心
果然用skimmed milk係冇揀錯
但屋企人杯Americano仲正 可以飲到豆既果香
飲咖啡既朋友仔記得叫black coffee!!