2025-05-01 981 views
嗰個本身諗住去飲茶,點知太多人排隊,所以轉戰咗呢間泰國菜,都等咗一陣先可以入座🤣泰式虎蝦🦐炒金邊粉 ($158)金邊粉正常發揮,濕度適中,不過佢嘅金邊粉係比較幼身同埋碎,好難夾🤣 同埋酸味比較重,蝦就俾得幾大方,有四大隻。泰北咖喱牛🐮金麵 ($158)咖喱湯底好濃郁,椰奶味都重,佢嘅面係比較硬身同埋曲扁嘅,好有咬口,啲牛就煮得好淋,吸晒湯汁好濃郁😋炒泰國通菜 ($88)都係正常水準,不過有啲辣~泰式街頭椰子雪糕🍦 ($88)我覺得好似椰汁糕,有椰子味又有食到粒粒粟米,好有口感,賣相細細份,仲有埋椰殼,好值得打卡🤣總結!如果唔使排好耐都可以試吓嘅🤣 但如果要排好耐就唔使試了😂📍Samsen 泰館 (上環)上環蘇杭街23號地舖#泰國菜 #港島美食 #上環美食 #灣仔美食 #alwaysgugu #gugu #hungry #泰菜 #美食 #香港美食 #food #hkfood #foodhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #泰國野 #打卡美食 #打卡餐廳 #打卡好去處 #香港打卡 #香港好去處 #泰式 #假期好去處 #情侶好去處 #打卡美食 #金邊粉 #甜品

泰式虎蝦🦐炒金邊粉 ($158)

泰北咖喱牛🐮金麵 ($158)

炒泰國通菜 ($88)
都係正常水準,不過有啲辣~

泰式街頭椰子雪糕🍦 ($88)

📍Samsen 泰館 (上環)
上環蘇杭街23號地舖

#金邊粉 #甜品 #食好西 #雪糕