2022-01-05
天氣涼涼地,約左幾位朋友踩單車入大尾篤🚴🏻去到大尾篤還車已經差唔多6點,天開始黑,肚仔都有d餓🙈我地即刻search下附近有咩食,最後揀左「名 料理」,因為大家都中意食日本野,又見到有鍋物,可以暖下個肚😆餐廳有室外位同室內位😚我地見室外位好空曠,環境唔會太嘈,幾方便傾計,所以就揀左室外位坐,感覺chill d🥳室內位都唔錯😊好有日本feel🇯🇵夏天想一邊嘆冷氣一邊食野,可以考慮下室內位😜🐟四點刺身由於我地叫左「原隻生蠔海鮮鍋套餐 」,所以送一份四點刺身,加$1仲可以加購龍蝦刺身,冇理由唔加嘛😜刺身好新鮮,亦都相當厚切,特別喜歡油甘魚,肉質鮮嫩,魚味好突出。平時出街比較少食到龍蝦刺身,原來都好鮮甜爽脆😋清酒煮蜆大大粒蜆肉,好新鮮清甜呀,份量亦唔少👍原隻生蠔海鮮鍋套餐 $588一上枱超驚喜🤩🤩🤩因為真係好大份足料!!有大大粒生蠔,好肥美,仲有爽口彈牙既鮑魚、蟶子、元貝、花甲,全部都好新鮮,海鮮下面仲有好多蔬菜配料,有冬菇、金菇、娃娃菜、洋蔥等等…非常豐富!另外個豬骨湯底好鮮甜,海鮮吸收埋個湯底,夠入味😋值得一提既係佢用炭爐,d野食可以keep住熱好耐,唔擔心佢會滾瀉😝我地一邊食一邊傾計,期
去到大尾篤還車已經差唔多6點,天開始黑,肚仔都有d餓🙈
餐廳有室外位同室內位😚
室內位都唔錯😊好有日本feel🇯🇵
夏天想一邊嘆冷氣一邊食野,可以考慮下室內位😜
🐟四點刺身
清酒煮蜆
大大粒蜆肉,好新鮮清甜呀,份量亦唔少👍
原隻生蠔海鮮鍋套餐 $588
值得一提既係佢用炭爐,d野食可以keep住熱好耐,唔擔心佢會滾瀉😝我地一邊食一邊傾計,期間店員幫我地換過一次炭,居然可以燒足兩個鐘😳