2023-06-19
收工約咗朋友喺太子附近食飯,好耐冇見,所以都想飲返兩杯。地鐵站行出幾分鐘,就見到呢間餐廳,裝修好得意,好似日本居酒屋咁霓虹燈牌嘅招牌好吸睛,一望就留意到餐廳對外嘅設計,有一種去咗日本居酒屋嘅感覺,仲要睇落去應該都坐得幾舒服(啱晒啱啱收工嘅我哋,唔想行只想坐低飲兩杯😵💫)坐低望到餐牌,發現呢間竟然有得揀生蠔飲食,仲包埋一杯白酒。不過朋友話想試吓多啲唔同嘢食,所以我哋就揀咗半打生蠔,同埋用優惠價買咗兩杯白酒($30杯其實幾抵)加購嘅白酒幾香甜,唔會話好重酒精,所以有種淡淡的水果香🍇生蠔好快手就有Staff嘅手上上咗枱🤣望落好新鮮好大隻,係肥美飽滿嗰種😍😍😍😍😍,仲會跟埋檸檬同自家制cocktail source想講個生蠔真係拎上手先知,原來好重身同大隻,食落去好creamy,而呢個價位來講性價比高到傻咗😍🌟🌟🌟🌟之前去過其他舖頭食生蠔,雙倍價錢都冇咁大。仲要啲蠔好新鮮,完全冇腥臭味!我哋仲叫咗海鮮雜燴飯,醬料包滿晒飯粒,入口係濃厚嘅芝士香。燴飯嘅上面仲有一隻芝士焗青口,好好食!會返入邊每一啖都會食到海鮮配料,超多魷魚蜆肉,超級足料😆朋友叫咗黑松露雜菌意粉,上到嚟發現有超多黑松露醬,好香!
霓虹燈牌嘅招牌好吸睛,一望就留意到
加購嘅白酒幾香甜,唔會話好重酒精,所以有種淡淡的水果香🍇
半打生蠔
海鮮雜燴飯
黑松露雜菌意粉
朋友叫咗黑松露雜菌意粉,上到嚟發現有超多黑松露醬,好香!仲有啲雜菌都好多,全部都有好濃厚嘅黑松露香🤓如果本身鍾意食黑松露,一定好鍾意呢個意粉!
因為我哋座位隔離就係樓梯,所以食完我哋好好奇,行咗上去睇。因為望落去落嚟打卡應該好靚🤣(港女行為)
原來上面喺酒吧同包廂形式,仲有得唱K同玩酒game ,環境幾好,所以我哋好奇問咗staff消費模式係點,竟然最低消費係叫set 酒就可以($2xx)冇問得好detail🤣但係望落都好吸引,所以下次嘅朋友飲嘢,都可以考慮下呢度,計落呢度唱K仲平過K房咁🤣可以一試