放完個復活節長假期要返工真係衰過初四個樣,唯有食返個好lunch等自己心情好d。今日去左 K11 既CURATOR BY LEX ART CAFÉ同藝術食個lunch!呢度午市有做套餐,有四款主菜,價錢由$98到$128不一,套餐包括一份沙律和一杯飲料。沙律有兩款,飲料有四款。可以加錢升級飲品或加甜品。加$10飲料可升級至大杯裝,加$35可升級至藝術打印咖啡。加$35有兩款甜品揀。都幾抵食!我地一人揀左一份午市套餐,沙律就叫左各一。經典凱撒沙律(跟餐)經典凱撒沙律既羅馬沙律菜好新鮮爽脆,沙律醬份量啱啱好,每一啖都夠味。加埋少少芝士粉同香脆煙肉乾提味,好味道。烤蝦牛油果沙律(跟餐)烤蝦牛油果沙律比較多唔同種類嘅菜,新鮮綠葉菜都好多,牛油果有三塊,仲有一粒車厘茄,醃珍珠洋蔥同青瓜粒。個墨西哥辣檸檬汁少少辣,好惹味。烤蝦一隻,已剝殼,又爽又脆。個人更加鍾意呢款沙律。田園蔬菜風乾火腿扁意粉 $108 另加一風乾火腿兩細塊放喺面,鹹香十足。扁意粉都有d嚼勁,合格,份量都唔算少!茄醬夠多,連埋蘆筍,甜椒,蒜片等蔬菜,感覺健康又好味。香煎慢煮三文魚扒 $128 另加一未食已經聞到三文魚皮香味,三文魚

經典凱撒沙律

經典凱撒沙律(跟餐)

烤蝦牛油果沙律

烤蝦牛油果沙律(跟餐)

田園蔬菜風乾火腿扁意粉

田園蔬菜風乾火腿扁意粉 $108 另加一

香煎慢煮三文魚扒

香煎慢煮三文魚扒 $128 另加一

未食已經聞到三文魚皮香味,三文魚皮煎得薄脆,幾出色!魚肉亦唔算鞋,份量唔小,熱辣辣,點滑溜嘅蒜泥汁食更加好食!伴碟有兩塊烤意大利黃瓜同菠菜苗,唔錯。

Hot Honey Lime

Hot Honey Lime( 跟餐)

好鍾意呢度跟餐都包hot honey lime。青檸薄薄一塊,飲品顔色係淡淡既黃綠色,甜度適中,感覺滋潤。

藝術打印咖啡

藝術打印咖啡 (跟餐加$35另加一)
藝術打印咖啡

跟餐加$35可升級至藝術打印咖啡。藝術打印咖啡可以揀朱古力底或者咖啡基底,一定係凍飲既。我地揀左朱古力底同哆啦A夢圖畫。杯朱古力一送上,我個心真係即刻興奮升級,幅“畫”真係好好好正,色彩繽紛,無數既彩色花仔上面有大雄同哆啦A夢戴住竹蜻蜓係度飛,連我呢個大人都鍾意,肯定小朋友見到實會發癲!擺到最後我先捨得破壞呢杯飲品,上層主要係奶,下層係凍朱古力,好滑好滑,好好飲!

意式提拉米蘇 $68 另加一
意式提拉米蘇

甜品胃作怪,忍唔住喺主餐牌叫左個主廚推薦既甜品黎share。呢個意式提拉米蘇大大個,由四條長長既lady finger加上好多香滑忌廉同朱古力粉組成,上面有少少餅碎增添口感,仲有一塊香橙乾。呢個意式提拉米蘇幾創新,酒味唔重,而濕潤度比一般提拉米蘇低,所以更加似一個蛋糕。味道偏向以香滑忌廉同朱古力粉爲主,但完全唔會過甜。點黎做一個簡單慶祝蛋糕都唔錯。

意式提拉米蘇

值得一提係所有既菜式都好精緻,亦加左食用花,打卡一流!今餐食得好開心,裝修著重藝術感,座位舒適,而食物質素比之前有進步,期待下次再黎朝聖!
2021-04-07
$188 (Lunch)
經典凱撒沙律
烤蝦牛油果沙律