Joyfoodstop
Joyfoodstop
Level 3
2025-09-01
Follow

個仔終於開學喇,要好好食一餐,但又唔想去到咁遠,就搵咗喺大埔區嘅日式放題 - 滿屋日本料理。我就揀咗A餐,見佢有72種食品選擇都已經好夠。佢有任食甜品、飲品同雪糕,而種類都係有好多選擇,仲要唔係平價嘅雪糕喎😍

一嚟梗係要食刺身先啦😆刺身幾新鮮又夠厚,食落去唔有浸冷藏嘅味道,魚類嘅刺身唔會食到有根👍甜蝦仲要有膏🥰

壽司都係水準之上,滿屋嘅灸燒做得好好,我最推介嘅係炙燒左口魚壽司,灸燒得好平均,令左口魚嘅油迫晒出嚟,一食落口有種入口即溶嘅感覺 😋

一間日式放題,要做到刺身壽司同熟食都保持係同一個高水準真係唔容易 。佢係我第一間喺熟食方面覺得有驚喜嘅放題。佢嘅串燒火候控制得唔錯,佢燒嘅牛舌一咬就可以咬得開 ,雞軟骨燒到卜卜脆,但又唔會硬 。

佢個牛肉鍋嘅牛煮得啱啱好,唔會韌,窩入邊嘅配料全部都好入味 。

個炒蜆同辣酒花螺真係要讚一讚,竟然可以有呢個大排檔嘅味道,啲汁嘅配搭同濃度剛好,材料夠新鮮又夠火候。

呢間放題,食物嘅質素喺以上我都提及了,仲有兩樣嘢係最欣賞,第一係食物嘅份量:唔會話因為佢放題會整到大大份俾你,令到你快啲食飽,而係剛剛好,令到客人可以嘗試唔同嘅食物種類 。第二就係員工嘅服務態度係非常之好,縱使我去嗰日佢哋唔係好夠人手,但仍然都會笑臉迎人同態度保持得好好,客人有食完嘅空碟好快就會過嚟收拾,而且每一次都會好有禮貌地徵求客人嘅同意才收起,令客人嘅餐廳體驗大大提升 👍👍🫶

Like
Ratings