2022-12-27
大埔好去處 隱世園林景觀西餐假日長假期都郊外遊車河,今次特別來林村試下呢間評價不錯的園林主題西餐廳,歐陸式建築別具古典氣息佔地廣闊的園林庭園設有魚池、荷花池及噴泉,感覺綠意盎然。 我們星期六lunch time 入座率都有八九成,人均消費約$150-$200,如果下次多啲朋友,想試下預訂獨立小木屋🛖隱私度十足金箔龍蝦汁野菌意大利飯美味!外面天氣咁凍,必須吃一道熱烘烘的料理🥶 龍蝦汁味道很濃厚,加上粒粒野菌,很適合我最近大魚大肉,想食得輕盈啲安格斯肉眼扒如果唔想食太多碳水,膽粗粗試下呢度既肉眼扒,肉汁都保留到唔會乾,用料方面都唔錯👍甜品方面非常值得一試,因為食到好耐冇試過嘅疏乎厘,Soufflés 在法文的原意為「蓬鬆地脹起來(puffed up)」,是法國有名的甜點,這裡是即叫即整,厚身又富空氣感,本來我哋share 一個,食完大呼唔夠喉,要encore❗️—————————————————荷華庭園景餐廳 (大埔)大埔林村放馬莆43號地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfo
金箔龍蝦汁野菌意大利飯
安格斯肉眼扒
—————————————————
荷華庭園景餐廳 (大埔)
大埔林村放馬莆43號地舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodgasm #大埔美食#hkinfluencer #食好西 #hkigers #美食日記 #園林餐廳#戶外用餐
___
🥇Follow @eathkgirls