2023-06-16
大南街向深水埗方向就出名多cafe啫,但太子方向就唔多,反而多低調高質餐廳其中呢間可能係啱啱開,未有太多人發現,先食為敬頭盤係甜粟米沙律同紫薯忌廉湯,沙律睇落好fresh,食落嗦嗦聲,沙律醬都好正紫薯忌廉湯第一次飲,呢種配搭幾舒服,一啲都唔滯原本想嗌吓扒,但感覺食魚會健康啲,諗住魚肉會平淡啲,但估唔到佢地整得好好,皮脆肉嫩,特製醬汁簡直畫魚點睛。伴碟嘅牛油椰菜花同四季豆,新鮮爽脆,蔬菜都可以好令人喜歡加錢可以轉配薯條,仲要係五重芝士醬,睇落平平無奇,但爽口香濃度令人驚喜唔知食咩意粉好,就嗌呢款睇嚟最common嘅黑松露忌廉意粉,咁先食到佢地功力,同樣食到眼碌碌,肉香濃郁嘅醬汁,煙肉同野菌嘅共舞,意粉嘅火候,太不可思議喇跟餐加廿蚊就可以嗌特飲,smoothie都係唔錯嘅選擇,果味出眾,又唔會太冰飲唔到鹽味草莓好味到提神,甜甜微鹹又幾得喎
其中呢間可能係啱啱開,未有太多人發現,先食為敬
紫薯忌廉湯第一次飲,呢種配搭幾舒服,一啲都唔滯
香煎比目魚扒配牛油椰菜花及四季豆
五重芝士醬薯條
黑松露忌廉汁煙肉野菌意粉
Mango Tree
Salted Strawberry
鹽味草莓好味到提神,甜甜微鹹又幾得喎