2025-08-22
📍Homeland最近試咗呢間唔少人講嘅Homeland,坦白講⋯⋯有啲失望。首先講講個招牌菜「金沙蟹皇蟹肉QQ意粉」,睇落真係幾足料,鋪滿一絲絲嘅蟹肉,仲有金沙鹹蛋黃醬掛滿每條意粉,視覺效果滿分!但一入口,個味道真係嚇親我——蟹肉完全冇鮮味,得個「鹹」字同奇怪嘅腥味,質感仲有啲似⋯⋯嗯,貓糧嘅感覺,真心伏!😿其他食物質素都係平平無奇,最大問題係——唔夠熱!叫咗幾款主食同小食,全部都係溫溫吞吞,似係擺咗一陣先上菜。呢個價位嚟講,絕對有更好選擇。至於環境,如果諗住生日打卡的話,可能要三思。燈光偏暗之餘又唔夠均勻📍Homeland (旺角)旺角彌敦道726號19樓#Homeland #香港食評 #伏店分享 #金沙蟹肉意粉 #貓糧味 #生日餐廳
📍Homeland (旺角)
旺角彌敦道726號19樓