大份夾抵食 debbiewwLevel 32019-02-13443 views Follow 今個星期難得係荃灣返工,阿姐帶左我地去食好野。佢話呢間紅茶佢成日食,個菠蘿油不得了,我同另一個細嘅都好期待。我地等左十幾分鐘就入得。間餐廳裝修走懷舊路線,入到去睇都有幾多位。我地要叫左啲lunch set,我就叫左泰式香茅飯$49,會跟一碗湯同飲品。今日嘅湯係蕃茄湯;飲品就叫左熱檸水。碗蕃茄湯隻色偏橙,而唔係紅色;內面好足料,滿滿洋蔥,飲起黎似重茄味嘅羅宋湯!而主菜,香茅豬一啲都唔泰式,無甜酸醬反而有好多汁。睇落似汁燒豬扒!呢份豬扒好好食,煎得好香,份量又多,連跟嘅菜都好好食,相當有誠意!推薦!最後,我地3個人share左一個新鮮出爐嘅菠蘿油,牛油完美溶化,完美嘅午餐!The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare大份夾抵食 紅茶冰室 https://s.openrice.com/QrKT0LcSo00Report Post Ratings5Taste5Decor5Service5Hygiene5ValueDate of Visit2019-02-12Waiting Time10 Minutes (Dine In)Spending Per Head$49 (Lunch)