2020-08-30
喺旺角要搵一間有抵食又坐得舒服嘅地舖唔係咁容易㗎。咁岩行開呢一頭,見到呢一間阿四車仔麵裝修非常不錯,價錢亦都非常公道,就決定入去試吓啦。三餸一麵只需$38 ,你唔想食麵底都得,蒸四餸都係$38~如果大食可以叫大碟飯!去都係$38渣!因為太耐冇食過車仔麵,所以所有餸都好似好吸引咁,最終同女朋友兩個都嗌咗好多款餸同埋小食~面底其實份量唔算多,對我哋來講就啱啱好,但係對於大食嘅朋友,建議就加底啦!等我每樣餸做少少食評先:頭先辣魚蛋用嘅魚蛋係大粒爽口嗰一隻,質素唔錯,但辣味道不足,普普通通啦另外係牛腩,牛腩都幾入味,但質地比較硬身,唔夠肥美♥️豬大腸好有驚喜,好實淨,仲非常入味添,當然就冇騷味啦炸魚皮份量好夠,冇流氣冬菇唔係好夠味,一般般啦♥️腩肉超大舊呀!有兩舊添!味道非常唔錯!小食方面:♥️炸墨魚卷!好正!但建議甜酸醬另外上唐場雞件還好~粉厚咗啲啲♥️雞翼超抵食!$20 五隻勁大隻!飲品方面反而好有驚喜!♥️紅豆冰完全係飲返細個港式紅豆冰嘅味道!♥️凍檸茶茶味好濃👍🏻👍🏻👍🏻總括黎講真係一間舒適抵食嘅車仔麵~推介
等我每樣餸做少少食評先:
另外係牛腩,牛腩都幾入味,但質地比較硬身,唔夠肥美
♥️豬大腸好有驚喜,好實淨,仲非常入味添,當然就冇騷味啦
炸魚皮份量好夠,冇流氣
冬菇唔係好夠味,一般般啦
♥️腩肉超大舊呀!有兩舊添!味道非常唔錯!
小食方面:
♥️炸墨魚卷!好正!但建議甜酸醬另外上
唐場雞件還好~粉厚咗啲啲
♥️雞翼超抵食!$20 五隻勁大隻!
飲品方面反而好有驚喜!
♥️紅豆冰完全係飲返細個港式紅豆冰嘅味道!
♥️凍檸茶茶味好濃👍🏻👍🏻👍🏻
總括黎講真係一間舒適抵食嘅車仔麵~推介