2020-05-03 370 views
即使係下午茶時段龍門冰室都係有唔少人排隊,不過侍應都好有耐性、好有禮貌咁逐一安排顧客入座,所以我哋等咗一陣就入去坐低咗叫嘢食喇。《常餐 - 沙嗲鮮牛肉湯麵》 HK$35落足料嘅沙嗲牛肉!沙嗲汁非常香濃,上菜時已經聞到有好濃郁嘅花生醬味,牛肉亦都煮得好夠淋,非常入味,美中不足係公仔麵淋得濟。常餐又點會冇多士呢?多士烘得外脆內軟,仲好罕有咁有得揀油多、奶醬多或者奶油多等多款選擇,佢落醬一啲都唔孤寒,落得夠晒多醬,啱晒重口味人士!至於奶茶就茶味十足,不過就略嫌太甜,所以下次嗌番少甜就啱啱好啦!《芝士汁雞扒牛乳炒蛋撈一丁》HK$52非常抵食嘅一個餐!有手掌咁大塊嘅雞扒 ,又滑又嫩嘅3.6牛乳炒蛋。而出前一丁就偏乾身,有少少一箸箸,不過配上香濃嘅芝士汁就啱啱好啦!但食晒成個餐有少少滯,建議大家可以叫番杯凍檸茶消滯。總括而言,龍門冰室係一間大件夾抵食嘅黃色茶餐廳,大家得閒就去支持下啦!

《常餐 - 沙嗲鮮牛肉湯麵》 HK$35
《常餐 - 沙嗲鮮牛肉湯麵》

《芝士汁雞扒牛乳炒蛋撈一丁》HK$52
《芝士汁雞扒牛乳炒蛋撈一丁》

2020-05-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
《常餐 - 沙嗲鮮牛肉湯麵》
《芝士汁雞扒牛乳炒蛋撈一丁》