2022-04-26 482 views
今日同一班三五知己到井頭滑水🏄🏼‍♀️朋友介紹下來到井頭滙吃個午餐🥣再出海🏄🏼‍♀️朋友介紹井頭滙不單止有午餐🥣呢度環境舒適😎坐得舒服😎夠曬Chill😎去到晏晝仲有美味的甜品🍨因為時間尚早🕥所以不能品嚐甜品🍨只好成班朋友分享不同的食物🍛🍲雖然係簡單茶餐廳的餐牌📜但係食物出色👍🏼而且比平時的茶餐廳更有鑊氣🥘以下是我覺得餐牌較出色的午餐⬇️⬇️⬇️👍🏼椒鹽豬扒飯🐷豬扒夠鬆軟👍🏼🥩食落咬感咁一流👍🏼🥩朋友仲忍唔住額外叫多一塊豬扒自己品嚐🙈🥩呢度嘅椒鹽🧂能夠做到連豬扒🥩融為一體送飯一流🍚🥩👍🏼尖椒肥腸飯🐽唔係每一間茶餐廳都有😍鍾意食肥腸嘅你必定要試😍👍肥腸夠肥美🐽尖椒煮嘅汁辣度適中🫑任何人食也不怕😋福建炒飯🍛炒飯做得粒粒分明🍛福建炒飯既精髓最重要既汁做到濃味得來一啲都唔咸👍🏼🍛😍唔係每一間茶餐廳都做到🍛呢度就可以食到😍😋仲有特色飲品菠蘿冰🍍紅豆冰🍧鹹檸七🥤依家唔係好多地方都會有菠蘿冰同紅豆冰🍍🍧飲完兒時回憶湧現🥰紅豆冰奶同紅豆溝得恰到好處🥛🍧👍🏼菠蘿冰唔會太甜🍍菠蘿唔會得幾粒🍍足料🍍鹹檸七鹹檸夠新鮮👍🏼🥤因為之前來過井頭食午餐,當時井頭滙

椒鹽豬扒飯🐷
尖椒肥腸飯🐽

福建炒飯🍛

因為之前來過井頭食午餐,當時井頭滙還在裝修,只好去旁邊的茶餐廳用膳,當時旁邊的餐廳十分難食,而且員工沒有禮貌,令到不開心經歷🥲
所以開頭抱着平常心太過來井頭滙用膳😄但有驚喜😋而且員工每一位亦很有禮貌🥰滿足🥰

今朝仲忍唔住入嚟嘆番個早餐🥣再係到Chill下😎呢度嘅早餐仲可以轉福麵🍜😍唔係好多間都可以轉福麵🍜😍即轉😋🍜

以後朋友來滑水也會叫他們來井頭滙用膳😋
  • 尖椒肥腸