2018-03-18 273 views
講起食潮州菜,唔想食美心潮庭既話,百樂小館都系一間幾值得去既餐廳,比起俗氣既連鎖店好得多。呢度點菜可選小份/ 例牌,分別適合1-3人 / 4-6人享用,而例牌比小份貴約25-50%不得,如差距不大,例牌感覺還比較划算。可以先飲一杯功夫茶,茶味較甘香濃郁,飲完呢杯再飲壺香片,即時高下立見......滷水鵝掌翼 (例牌) - 滷水鵝翼/ 滷水鵝系必食,滷水汁調得唔錯,幾香甜,鵝翼都滷得入味。最緊要系肉質夠爽口之餘,又容易咬開,唔會痴住曬龍鬚子母中蝦 (例牌) - 龍鬚(麵包絲)炸得酥香又唔膩,包住爽口彈牙既中蝦,啖啖肉唔洗自己拆殼。欖菜肉碎炒飯 (例牌) - 個飯炒得幾香口,表面黄色既系蛋絲,成個飯充斥住欖菜既香氣,仲有好多肉碎,竟然又幾惹味好食。潮州反沙芋頭 (例牌) - 反沙芋真系食潮州菜先有得食,唔系周圍都有,所以有機會都真系要試。外面系一層好酥脆既糖粉,包住粉嫩既炸芋,既有特色又好好食!

2018-03-15
Type of Meal