2009-09-12
陳慧嫻唱既紅茶館聽了很久,亦知道紅茶館開了很多分店.噚晚有機會可以一到油麻地既紅茶館,一試佢地既菜式.要多謝YVONNE告知,因佢D朋友係裡面搞活動,可以俾外內人參與.佢個FD收我地既費用是85元一位.咁...我通知朋友看看誰可以陪我一起去,初時打俾義工阿妹 JULIA,佢話要明天EXAM,要閉關溫書,咁好啦....跟住再搵SHIRLEY,佢岩岩係日本番黎冇幾耐,我可以問佢攞番部相機,而且佢住係紅茶館既對面,岩晒佢.我地8點25分去到紅茶館,見到裡面提供麻雀,卡啦OK娛樂,而我係店裡面影咗一陣相,就開始係簷篷下吃裡面提供既自助餐,熱盤有十盤,包括雞翼,海鮮焗飯,意粉,牛扒,炸金沙骨,焗番茄,青口,炒青菜,冷盤有沙律,和煙三文魚,湯就有南瓜湯,而飲品就只得冰水.在天時暑熱係咁既氣氛下吃自助餐,都咪話唔辛苦,不過心靜自然涼就得啦.環境確實幾舒適和有情調,不過秋涼會更加好.佢地做既生果沙律都幾正,不過再將生果切細小小會更加好,加上椰果,咁熱天時食最岩.煙三文魚唔駛一會就沒了,海鮮焗飯材料都算多,味道唔錯,意粉剩咗好多,其實味道亦唔差,只不過D人吃咗D飯,搞到冇乜人幫襯D意粉,雞翼唔係太大隻,
煙三文魚唔駛一會就沒了,海鮮焗飯材料都算多,味道唔錯,意粉剩咗好多,其實味道亦唔差,只不過D人吃咗D飯,搞到冇乜人幫襯D意粉,雞翼唔係太大隻,賣相麻麻,焗蕃茄SHIRLEY話幾好味,炸金沙骨就太多粉漿,少D就好,黑椒牛扒到最後先被人發現匿藏一旁,D牛扒幾好食,唔會整得太老.整體黎計都唔錯,紅茶館食物充足,吃剩的食物還可以打包走.