2015-12-14 2269 views
今日本來諗住同朋友一齊出黎旺角行下睇下鞋就算,點知佢突然同我講話想食埋野先走,咁就唯有上openrice揾下野食喇,跟住見到呢間野有日本野食仲要有埋韓燒好鬼吸引,所以就緊係即刻去試下喇。去到果度,好在都算早唔會太多人。唔洗等位就已經有位坐低食。餐廳係限時兩個鐘嘅,個半鐘就last order.不過絕對夠時間食喇,因為呢度真係好鬼多野食,有刺身,壽司,不同嘅日式料理好似天婦羅同埋拉面,仲有人參雞湯等等韓式料理,最緊要係佢仲有爐係食客面前,我地可以邊食刺身邊燒肉,你兩個鐘點會唔飽。刺身拼盤餐廳送俾每位顧客一人一隻大蝦,其他刺身就基本上係任叫嘅,大蝦好大隻入口好有口感,夠晒彈牙又幾鮮甜。不過如果可以任叫嘅話就更好喇,其他野質量都好好,唔會有雪味又唔會有霉爛嘅感覺,入口新鮮。天婦羅天婦羅唔會太厚粉,上枱嘅時候熱辣辣,又夠脆身,尤其係天婦羅蝦真係可以試下,絕對令人有驚喜嘅感覺蕎麥冷面蕎麥面入口彈牙,餐廳為呢個蕎麥面提左個酸汁,所以成個冷面食起上黎更加醒胃,即使佢份量唔小,但係食完之後都唔會覺得頂住個胃豚肉湯煮蜆,蜆肉幾鮮甜,肉質唔錯,不過湯底比較淡,濃啲味嘅話感覺會更好一啲食完熟食緊係要燒下野食
去到果度,好在都算早唔會太多人。
唔洗等位就已經有位坐低食。餐廳係限時兩個鐘嘅,個半鐘就last order.不過絕對夠時間食喇,因為呢度真係好鬼多野食,有刺身壽司,不同嘅日式料理好似天婦羅同埋拉面,仲有人參雞湯等等韓式料理,最緊要係佢仲有爐係食客面前,我地可以邊食刺身邊燒肉,你兩個鐘點會唔飽。
刺身拼盤
天婦羅
蕎麥冷面
食完熟食緊係要燒下野食,餐廳有好多野俾客人選擇,有不同嘅肉類,海鮮甚至蔬菜都有。。。不過我地呢啲食肉獸就緊係食肉肉喇~~~
羊排,醬料都算入味,唔會太咸,而且入口都幾軟綿綿,唔會太蘇,岩晒果啲唔鐘意果陣味而又想食羊嘅人。
牛肉粒,個人覺得煮呢個牛肉粒其實都幾考功夫,因為要不停咁轉,如果唔係就真係好易焦,不過煮完之後都算真係唔錯嘅,牛肉味濃,肉質又唔會韌
牛舌,首先醬料入味,切唔算太薄燒得都算容易,而家好快就熟,值得一試。
食左咁多野緊係要食啲甜品嘅,呢度有成個甜品櫃係度任人簡,真係好正架。
最近真係比較小係旺角食飯,估唔到呢間野比較想像中要好唔小,作為放題佢嘅熟食又好,刺身又好,都俾人眼前一亮嘅感覺,下次再約人黎先得。。。
$300 (Dinner)