2019-12-15 127 views
今天想食碗面暖肚, 行到見到有車仔面, 門面都乾淨企理,又餓鬼上身, 就入去食啦~跟友人坐低後就睇食物紙揀食物啦!店子小小但款式很多、而且用心制作~麵底有好多選擇,除了常見的米粉、粗麵、幼麵、油麵、粉絲、米線,還有台灣麵, 銀針粉, 車仔飯….麵底選了幼麵, 加魚蛋, 牛筋, 豬手, 芝士栗米餃, 麻辣雲耳,菜心, 前後六個餸, 大滿足~醬汁有咖哩&辣汁可選擇.先試下佢湯底,湯底味道嘅幾香幾甜,味道討好,加左啲辣汁,再將佢個辣汁撈落啲湯底度,發覺個味道再正啲, 又唔算好辣.牛筋, 豬手都腍, 可補充我的骨膠原^.^,芝士栗米鮫食唔出芝士味,魚蛋彈牙, 菜心新鮮~友人麵底選了台灣加蘿蔔,豬紅,豬手, 鮮滑牛,魷魚鬚&酸甜齋前後都是六個餸~醬汁選了辣汁。我跟友人交換互相沒有的食物食, 豬紅入口係滑滑, 唔會一夾就散, 不錯.魷魚鬚爽口, 唔韌唔硬, 蘿蔔夠淋,其他沒試了🤭價錢都合理, 六個餸一個麵底, 埋單都係63蚊~食完大滿足的車仔面, 好爽丫.
今天想食碗面暖肚, 行到見到有車仔面, 門面都乾淨企理,
又餓鬼上身, 就入去食啦~
跟友人坐低後就睇食物紙揀食物啦!
店子小小但款式很多、而且用心制作~

還有台灣麵, 銀針粉, 車仔飯….

醬汁有咖哩&辣汁可選擇.
先試下佢湯底,湯底味道嘅幾香幾甜,味道討好,加左啲辣汁,
再將佢個辣汁撈落啲湯底度,發覺個味道再正啲, 又唔算好辣.
牛筋, 豬手都腍, 可補充我的骨膠原^.^,
芝士栗米鮫食唔出芝士味,魚蛋彈牙, 菜心新鮮~

醬汁選了辣汁。
我跟友人交換互相沒有的食物食,
豬紅入口係滑滑, 唔會一夾就散, 不錯.
魷魚鬚爽口, 唔韌唔硬, 蘿蔔夠淋,其他沒試了🤭

價錢都合理, 六個餸一個麵底, 埋單都係63蚊~
食完大滿足的車仔面, 好爽丫.
2019-12-14
Type of Meal