2021-06-11
深水埗隱世人氣餃子店,連平日落雨天既7pm都坐滿人,雖然店員好忙忙,冇停手咁做野, 但依然保持笑容,有時仲會問客人意見,好有 heart 製作每一樣既食物,心得一班街坊既歡迎。 芫茜豬肉餃 + 雲耳椰菜豬肉湯餃 $38住家湯既感覺,無味精,仲有蓮藕花生,一啲都唔鹹,唔會蓋過餃子味。 芫茜餃裏面爆多芫茜,芫茜愛好者必試。 椰菜豬肉,好新鮮,多肉汁,好多人都叫。洋蔥豬肉煎餃 + 香菇粟米雞蒸餃 $42洋蔥煎餃是必食,入口好有驚喜,外皮煎得非常香脆,裏面有滿滿的生洋蔥和蔥頭,好 juicy同爽口。香菇味唔算好突出,但勝左好多甜粟米,同雞肉好夾。紅燒豬手 $39有句口號豬手係男人的加油站,女人美容院。哈!甜甜地有南乳味,炆得非常入味,口感軟淋,有五大舊,好低食。麻辣雞翼 凍檸賓 +$15有花椒八角鹵水味,加入香辣,好惹味。 咸檸七 +$12鹹鹹甜甜酸酸,冰涼解渴, 啱曬啦咁嘅天氣飲。巴斯克原味芝士蛋糕 $25老闆話所有嘅甜品都係佢日本妻子整,好幸福呢。🇯🇵😊蛋糕入口好 creamy,芝士味香濃,帶微燶味, 唔會焗到好燶,好似焦糖既味道。開心果味芝士蛋糕 $30開心果味好出,淡淡芝士忌廉味, 如
芫茜豬肉餃 + 雲耳椰菜豬肉湯餃 $38
洋蔥豬肉煎餃 + 香菇粟米雞蒸餃 $42
紅燒豬手 $39
麻辣雞翼 凍檸賓 +$15
有花椒八角鹵水味,加入香辣,好惹味。
咸檸七 +$12
鹹鹹甜甜酸酸,冰涼解渴, 啱曬啦咁嘅天氣飲。
巴斯克原味芝士蛋糕 $25
老闆話所有嘅甜品都係佢日本妻子整,好幸福呢。🇯🇵😊
開心果味芝士蛋糕 $30
開心果味好出,淡淡芝士忌廉味, 如果加埋粒粒脆果仁,口感仲正。