2020-08-16 36 views
晚晚喺屋企食飯 老媽子為咗準備三餸一湯 游走幾個街市 我實在過意不去 提議食外賣小菜 🥡🥢 一樣有飯有餸有老火湯 但自己就慳咗好多功夫-🐔霸王雞 (連湯連白飯 $78)即係蔥油鷄 有成半隻鷄咁多 包埋飯同湯🥣 算係抵食 有鷄肉味 靈魂在於嗰啲薑蔥絲同爆香咗嘅豉油熟油 灑滿鷄件上面 好睇又好食鍾意食薑蔥絲嘅朋友 一定食到心花怒放🥰 鼓油熟油過鑊後更加香口😋 勺幾匙用嚟撈飯🍚 係我嘅指定動作-🧆沙拉骨 (連湯連白飯 $73)排骨件切得細 一啖一舊 肉件帶些少肥肉 沙律醬非常多 包滿每一舊排骨 相比生炒骨嗰重酸味 呢個沙律醬屬於奶滑🥛少酸 唔會蓋過豬肉味 各有特色💕-📍嘆得起 香港冰室九龍青山道373-379號地下

🐔霸王雞 (連湯連白飯 $78)

🧆沙拉骨 (連湯連白飯 $73)

📍嘆得起 香港冰室
九龍青山道373-379號地下