2017-03-11
之前經過尖東p2出口就一直見到店舖係度裝修,原來係開日式餐廳,黑色既門面設計,見到入面裝修以木材為主,好日風,吸引住我。明太子醬配天婦羅蠔呢碟菜式有兩粒蠔,蠔下面有大量明太子醬,蠔上面有海膽,海膽上面有明太子醬,睇落好多層。呢隻蠔係炸過,咬落外面層香口,入面既蠔係未熟透,所以有汁會流出,一口食落就食到海膽既味道同柔滑嘅質地,配上半熟既蠔,配搭特別。但係,海膽同蠔既味道比較重,明太子醬既味唔突出。帆立貝冰菜沙律帆立貝好新鮮,質感柔軟,雖然係薄切,但係呢碟菜式好有心思,每片都排得好整齊,番茄仔都用紅蕃茄同黄蕃茄嘅配搭,睇落有治療。隔離有冰菜,冰菜上面有類似水珠既物體,食落有少少冰涼、好脆嫩,配上芝麻醬,有少少咸既感覺。48月伊比利亞火腿卷一上碟見到上面有一舊拖羅溶,中間一件厚拖羅,拖羅既脂肪分配平均,最低一層係48月伊比利亞火腿。用筷子將成個卷包住放入口。一啖食落口,拖羅溶係碎粒,加上一件厚拖羅既軟身,仲有一粒粒既海葡萄,而火腿就比較煙銀難咬,成啖係口中感覺好有層次,食到火腿嘅鹹香。但覺得有啲貴,呢碟菜式只有3舊。紅菜頭汁牛油果蟹肉卷Wow,呢碟好呃like,將啲卷整晒成花形。呢個卷既蟹肉
Wow,呢碟好呃like,將啲卷整晒成花形。呢個卷既蟹肉多,仲有紅菜頭汁既飯配上牛油果,感覺好健康。成個配搭,令成個卷食落好鮮甜。但係,食完會覺得好飽,2人以上食就啱啱好。