2021-11-27 4428 views
小弟都係第一次黎食 跟同事食圍餐 初時聽到間餐廳名好似好勁好高級 但千祈唔好有期望 😪呢間餐廳實質係飯堂 只要係政府僱員就可以入黎食 咁首先要係入境處大堂出示政府部門員工證 上到20樓樓層 望到好靚好似好高級既地方 就到左喇😁但所有野都係飯堂質素 我相信長官係唔會選擇呢度開宴食飯😅 點心方面正係叫左蝦餃同燒賣蝦餃皮勁厚、燒賣勁粉 蝦肉一般 比起一般最普通既酒樓都較為失色🤐招牌靚雞一隻可以講係咁多道菜可以用「好味」黎形容 雞真係都夠滑 配蔥蓉的確一流紅燒花膠雞絲羹一道唔差既湯羹 材料都係一般粉絲、菇 最主要都係配紅醋調味 正正常常柚子芝麻骨柚子味不太重 骨煎得還可以 但始於都係味精調味其他咁多道餸全部都係味精同埋鹽 不能盡錄 睇圖🤧 特別啲班腩魚都唔新鮮 味道可以腥、苦、鹹 唔知係廚師果日心情唔好定一直都係咁 咩都係落得太重手 有一個石鍋咖喱牛筋腩 樣子外貌有期望 食左一啖會吸哂你口腔既口水 仲要隻辣好似唔係平時食開果啲辣 啲咸辣味會stay係條脷度 而其他餸菜講緊個青菜都係鹹鹹鹹同鹹🤢環境空間係靚 但衛生都真係好差 飯碗勁多漬洗得勁唔乾淨 員工啲態度都顯露不太耐煩既樣🤧 之後我問其他同

但所有野都係飯堂質素 我相信長官係唔會選擇呢度開宴食飯😅

點心方面正係叫左蝦餃同燒賣

招牌靚雞一隻

紅燒花膠雞絲羹

柚子芝麻骨
柚子味不太重 骨煎得還可以 但始於都係味精調味

環境空間係靚 但衛生都真係好差 飯碗勁多漬洗得勁唔乾淨 員工啲態度都顯露不太耐煩既樣🤧 之後我問其他同事既反應 佢地話今餐比之前好左好多 已經叫有進步😰 怪唔之得平時都唔聽到佢地會黎食

價錢方面 最後埋單好似700幾蚊for 一圍12人用 (因為都係老闆比大概知呢個價 咁計既話 嗯 都算平既 但都係聽啲同事講呢啲飯堂承判商 都住出標 咁自然價低者得😪

2021-11-26