2023-08-20
🌟餐廳:SOYmart by 豆乳狂人📍地址:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖💰價位:$50以下⏰營業時間:星期一至日12:00 - 22:30📱電話:95612708人氣大熱甜品店豆乳狂人新出咗夏日系列新品,今期有超消暑既西瓜!今日收工買咗幾款同屋企人食完飯開心SHARE~夜晚6點幾已經好多人排隊買甜品,超多街坊捧場呢~除咗有招牌8.6特濃豆乳,仲有狂人豆花、豆乳茶/豆乳奶蓋、桃膠系列、多芒系列、三色芋圓,更有狂人小食、狂人粢飯等等,款款都勁吸引,選擇困難症既我揀咗好耐先揀到HAHA———————————————————🔹 芒西豆花夏日系列新品有西瓜豆乳、奶蓋西瓜波波豆乳、芒西豆花同夏日之選,西瓜就食得多啦,唔知MIX埋芒果又係咩味道既呢…一於就試試個芒西豆花~紅肉西瓜粒甜度高,爽脆又多汁,配以金黃香甜芒果粒,底層仲有超滑嫩豆花,整體清涼消暑好滋味!———————————————————🔹 鮮芋泥豆花鮮芋泥滑順綿密,食落微甜不膩,充滿濃厚芋香,豆花嫩軟、豆香十足~———————————————————🔹 奶蓋桃膠豆乳茶面頭有濃厚奶蓋,份量超多,綿滑豐厚,味道鹹中帶甜,好出
📍地址:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖
💰價位:$50以下
⏰營業時間:星期一至日12:00 - 22:30
📱電話:95612708
🔹 芒西豆花
🔹 鮮芋泥豆花
🔹 奶蓋桃膠豆乳茶
面頭有濃厚奶蓋,份量超多,綿滑豐厚,味道鹹中帶甜,好出色!!第一次試桃膠豆乳茶,桃膠爽滑煙韌,膠質豐富;豆乳茶香濃絲滑,估唔到兩者係咁夾~
🔹 多芒楊枝甘露
濃濃芒果奶露夾雜酸甜清香柚子、香甜芒果粒、Q彈西米露,口感層次豐富,食落清爽又有滿足感!
🔹 仙草豆花
仙草滑嫩順口,豆花充滿醇香豆味,簡單又滋味!
😋味道:4/5
🏢環境:4/5