元朗為食貓
基燒 --> 勁"燒"??
元朗為食貓
Level 2
2010-05-09
Follow
偶有行過見到易拉架上面燒豬肋骨幅相, 已經好想去試下, 但耐何未嘗試, 昨天終於試了, 但感覺唔係太好, 除了人多, 上菜慢, 出黎既食物亦未如理想.

平時吃晚飯, 除了西餐cafe 類等既時間比較耐, 一般一個小時都可以上晒所有菜式. 但昨天, 足足用了兩個幾小時先上最後一道菜, 每個小食上菜時間, 至少相隔十五分鐘, 觀望四周, 張張枱都是呆等.:(

燒雞泡魚乾
好味之作, 燒出雞泡魚乾之味, 搭配蜜糖, 口感一流, 但可惜漏了附上沙律醬, 扣了一點點分.

燒豆卜
脆中帶軟既口感, 好好味:)

燒雞翼
勁燒過左火位, 食落有燒燶左既感覺, 同D 芝麻一D 都唔match, 其實此乃我第二次叫燒雞翼, 原本以為上一次失手, 原來根本唔係. 呢D 質素, 自家屋企用烤箱焗都好味過佢.

芝士翠肉瓜
味道唔差, 不過芝士配翠肉瓜都係唔係好match, 芝士味蓋過左翠肉瓜既味道:(

燒茄子
原條燒茄子,蒜味加葱味一大堆, 味濃搭夠:)

香棘魷魚
一味好似七味粉,棘椒粉係上面, 最閉就係, 等左兩粒鐘先上既菜係唔熱既.:(

招牌菜豬肋骨
上菜既時候, 第一感覺又係--> 燒得咁燶既? 食落都無乜特別, 只係有少少蜜糖同好少既香草係上面燒, 又一簡單之作. :(

除了食物, 服務亦一般, 禮貌是有的, 但其他就欠佳, 例如你無水, 唔叫是唔識加, even 隔離枱剛剛加完, 都唔會望下其他人有無需要, 枱仔細細, 理應執枱要有一定次數, 但成枱擺晒食完既碟, 都唔太識處理先, 感覺有點兒差:(

燒燶左既燒雞翼
燒燶左既燒雞翼