2010-09-23 15 views
當天下著微雨, 由於對蘭桂芳不是十分熟悉, 花一點時間才找到餐廳地點. 以下逐一品評一下食物.... Hirira 豆茸湯 - 味道好似食緊唔辣既印度咖哩汁咁, 充滿香料味道, 有d豆粒同埋好似粉既野, 豆香反而無乜 Pita Bread - 大大塊麵包, 本身無乜特別味道, 只有淡淡的麵粉香; 包身軟軟腍腍, 不會太乾, 撕開一小片用來和著各式醬一齊吃剛剛好, 食晒成塊好飽肚 Babaganough 茄子醬 - 清清淡淡, 好香既茄子味 Hummos 雞心豆茸 - 比較杰身, 有豆粒係入面, 豆味好濃 乳酪 - 稀杰度岩巳好, 唔係好酸, 但奶味好重, 合我口味 Fatima's Fingers 菲達芝士波菜脆手指 - 本來十分期待這一道, 但係出來...塊外皮好厚, 完全都食唔到芝士味同埋菠菜既味道, 剩係食到油油既炸漿味 Wara Inab 葡萄葉包飯 - 咬左一口, 立即頂唔順想吐出來, 隻葡萄葉有一股非常濃烈既味道, 唔知係香料味定臭味, 總之係我唔想吞落肚既味道, 不過基於禮貌都吞左落肚, 試下剩係食包住既飯, 無咁大陣難食既味道, 不過就無乜特別, 好似糊仔咁樣 Sama

以下逐一品評一下食物....

Samak Bel Rada 海鱸魚伴酸醋汁 - 就咁食原味, 薄薄炸漿既炸魚, 略嫌太乾身, 而且做到都無乜味道

Firahk Roman 春雞釀雜乾果伴酸甜石榴汁 - 岩岩揀左件脾位, 不過都不是十分嫩滑, 唔知其他部位會唔會鞋, 味道方面, d 汁再加埋果肉食落甜甜地同雞肉配合到, 主菜黎講最中意呢道菜

Fatata Dana 埃及燴羊腿 - 普通咖哩羊肉咁, 都係香料味為主, 蕃茄燴羊咁, 羊肉一粒粒同埋比較過火肉質有d老

Habiscus Soda 大紅花蘇打 - 酸酸甜甜的, 好似酸梅湯咁

Dessert - 好似軟軟的椰撻咁既味道, 但係十個甜! 點d白色無咩特別味道既醬可以減少甜度

埃及咖啡 - 幾香濃, 同普通即磨咖啡差不多
2010-09-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)